BUSSERELLA DB

Busserella Db är ett belgiskt sto med både starka prestationer så väl som intressant härstamning. Hon har själv tävlat internationellt upp till 150 cm hoppning innan hon exporterades till Sverige.

Busserella är Ubusas enda avkomma och Ubusa själv har tävlat 130 cm hoppning. Ubusa är efter Capan som är efter legenden Capitol 1 som även lämnat bland annat Cardento.

I andra led finns stoet Reonka A, även hon har tävlat upp till 130 cm. Renonka är efter hingsten Pavarotti van de Helle e. Pilot som fått utmärkelsen BWP_Ambassadeur för sin fina förvärvning. Förutom Ubusa har Reonka lämnat Zarabustra Db (120 cm hoppning) som belönats med ster och prok. Men även stoet I’m busy Db med internationella resultat upp till 145 cm.

 

Hingstsidan är inte sämre den. Fadern Tresor D’Opaline har gått på högsta nivå med resultat på 160 cm och han är godkänd i en rad förbund. Han har lämnat de godkända hingstarna Apple Juice och Ice Tea. Av hans avkommor i HorseTelex har 30% resultat från Svår klass hoppning. I andra led återfinns hingsten Major de la Cour, BWP-Ambassadeur.  I tredje led återfinns Grand Veneur som lämnat en rad godkända hingstar, däribland avelsmatadoren Le Tot De Semilly – hingsten bakom Diamant De Semilly.

 

Busserella Db är ett högintressant sto och kommer semineras säsongen 2019.